Meest gestelde vragen

Heb je nog vragen? Misschien staat hier je vraag wel bij!
Op deze pagina staan de meest gestelde vragen.

ALGEMEEN


Art Royale is gelegen aan het Philipsdaalderhof in de wijk Leeuwesteyn aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Voor meer informatie zie op de website https://www.woneninartroyale.nl/locatie/

Er kom 3 vrijstaande stadsvilla’s en 4 geschakelde stadsvilla. In totaal dus 7 woningen.

Nee, er komen geen huurwoningen

START VERKOOP


Inmiddels is de start verkoop geweest en zijn alle woningen verkocht.

Nee, volgorde van inschrijving is niet bepalend. Bij de toewijzing zal er zoveel mogelijk gekeken worden naar de eerste keuze. Daarnaast krijgen tijdens de toewijzing, de kandidaten die een financiële check hebben laten uitvoeren, én deze vóór de sluitingsdatum van de inschrijvingsperiode na start verkoop ondertekend hebben ge-upload in het digitale inschrijfformulier, een voorrangspositie op diegene die dit niet hebben gedaan. Buiten inzicht in je financiële haalbaarheid kun je er dus profijt van hebben als je een financiële check laat doen.

Voor meer informatie zie op de website www.woneninartroyale.nl/verkoopproces/

De koopsommen zijn vast en kan niet op worden geboden.

Je koopt de woning vrij op naam (v.o.n.). De aankoopprijs is inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht. Dit betekent dat je als koper geen extra kosten voor de overdracht van de woning betaalt, bovenop de koopsom. Het laten passeren van de hypotheekakte dien je wel zelf te betalen.

Houd bij het kopen van een nieuwbouwwoning altijd rekening met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het afsluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Tevens dient er al hypotheekrente tijdens de bouw betaald te worden, daarover kan een financieel adviseur meer toelichten. Daarnaast heb je ook nog kosten voor het afwerken en inrichten van je woning. Denk daarbij aan de vloeren, wanden en de tuininrichting en eventueel overig meer- en minderwerk.

Ja, je ondertekent een koop- en aannemingsovereenkomst onder zogenaamde opschortende voorwaarden, waarbij een voorverkooppercentage van 70% van toepassing zal zijn.

Zodra aan alle opschortende voorwaarden uit de overeenkomsten is voldaan (denk aan voorverkooppercentage en een onherroepelijke omgevingsvergunning), word je hiervan op de hoogte gesteld en worden de voorbereidingen getroffen voor de overdracht van de grond bij de notaris.

BOUWPROCES


De prognose is 1e kwartaal 2025 bouwrijp maken en en daarna start bouw van de woningen.

De prognose is 2e of 3e kwartaal 2026 oplevering van de woningen.

Deze moet nog aangevraagd worden en is mede afhankelijk van de keuze van de bouwlagen.

TECHNISCHE SPECIFICATIES


De woningen zijn energiezuinig en all-electric met zonnepanelen, thuisaccu, lucht-water-warmtepomp (met vloerverwarming en topkoeling), mechanisch ventilatiesysteem met WTW en uitstekende isolatie en kierdichtheid.

Deze zijn circa 2,60 m hoog

De woningen zijn inclusief luxe keuken (met kookeiland, Siemens apparatuur, Bora inductieplaat met afzuiging t.w.v.  € 10.000 incl. btw en montage), 2 separate toiletten en 1 badkamer (inclusief sanitair en tegelwerk van Villeroy &Boch en Hansgrohe). Daarnaast hebben de woningen plafondhoge stompe houten binnendeuren. Bekijk ook de technische omschrijving bij de downloads per bouwnummer.

Dat kan zeker, zie voor meer informatie op de website https://www.woneninartroyale.nl/keuzevrijheid/

Zeker, deze wordt o.a. ingericht met:

  • Bouwnummer 1 en 7 krijgen een tuinmuur aan de zijkant van het perceel, op de grens met het openbaar gebied. De achterzijde van de tuinen wordt voorzien van een hekwerk met gemetselde penanten.
  • 10 inheemse planten en een boom.
  • Klimplanten aan de gevel.
  • Vogeldak en nestkasten in de gevel.
  • Vasthouden van regenwater in de regenton.
  • Infiltratie van regenwater in de infiltratie kratten onder de parkeerplaatsen.
  • Begeleiding tuinontwerp door eerste kennismakingsgesprek met het geselecteerde ontwerpbureau in samenwerking met de ecoloog.

Voor de afmeting van de tuin zie hiervoor de situatietekening onder de knop downloads per bouwnummer

Absoluut, zie voor meer informatie op de website https://www.woneninartroyale.nl/duurzaamheid/

Ja, de grond wordt verkocht zonder erfpacht.

De woningen krijgen standaard een loze voorziening en optioneel kan er een laadpunt gerealiseerd worden voor elektrisch opladen op eigen terrein.

 

Dit heeft te maken met het maximale bebouwingsoppervlak wat er gebouwd mag worden per kavel. Alleen bij de bwnrs 1, 2 en 3 is er nog ruimte over om een berging te mogen bouwen.

 

In principe is een veranda vaak gunningsvrij, er gelden wel regels hiervoor. Vraag deze na bij de gemeente.

FINANCIERING


Je kunt vrijblijvend een hypotheekgesprek aanvragen bij de Hypotheekshop Vleuten- De Meern. Voor de inschrijving op een woning is het een pre om een financiële check te hebben. Deze check geeft aan of jij in staat bent om op basis van de door jou verstrekte gegevens de woning te kunnen betalen. Tijdens het volledige adviesgesprek ga je samen met de hypotheekverstrekker dieper in op de financiering en de maandelijkse kosten. Kijk voor meer informatie op de website https://www.woneninartroyale.nl/financieel/

Wanneer de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben, zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

 

Er zit een ontbindende voorwaarde in de koop- en aannemingsovereenkomst voor het verkrijgen van een hypotheek. Krijg je de hypotheek niet rond, dan kun je (binnen 2 maanden na de aankoop) de overeenkomst ontbinden. Dit moet dan wel gebeuren op basis van een afwijzing van tenminste 1 geldverstrekker.

OVERIG


Nee, die zijn er niet.

Elke woning krijgt twee privé-parkeerplaatsen op eigen terrein. Parkeren voor bezoekers kan aan de Tweede Muntlaan (nu nog niet betaald).

De aannemer zal diverse kijkmomenten organiseren

Dat kan, je kan de woning casco laten opleveren.

Jouw woning wordt gebouwd met Woningborg garantie. Dat is fijn, want met het Woningborg certificaat ben je voor verschillende zaken gedekt. Woningborg is erop gericht om technische en financiële risico’s te beperken en de kwaliteit van de nieuw te bouwen woning te verhogen. Als bewijs hiervan krijg je een garantiecertificaat van Woningborg toegestuurd nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt ondertekend.

Wil je hier meer over weten? Ga dan naar de website van Woningborg: www.woningborg.nl/particuliere-koper/certificering/nieuwbouw/