Verkoopproces

Het kopen van een nieuwe woning is een bijzonder moment. Zeker wanneer je voor de eerste keer een huis koopt kan het voelen alsof er veel op je af komt. Omdat je bij Art Royale veel keuzemogelijkheden hebt om jouw unieke droomvilla te creëren, vinden we een persoonlijke aanpak heel belangrijk. De adviseurs van het team van Art Royale begeleiden dit proces dan ook met de grootste zorg. Allemaal om je te helpen om een weloverwogen keuze te maken.

Lees hieronder wat je tegenkomt tijdens het verkoopproces en hoe de procedure van inschrijven tot de aankoop van een stadsvilla in nieuwbouwplan Art Royale in zijn werk gaat.

Fases

In Art Royale zien wij jouw toekomstige thuis als een kunstwerk. De gevels als een sculptuur die we vormen naar jouw woonwensen. De plattegronden en indeling zijn hierbij als een canvas, in te delen naar wat jij nodig hebt. We zijn daarom erg benieuwd hoe jij in Art Royale zou willen wonen. Door het invullen de woonwens enquête in jouw persoonlijke accountomgeving bepaal je mee hoe jouw villa in Art Royale eruit komt te zien. De uitkomst van deze woonwens enquête is voor ons zeer waardevol, omdat wij deze meenemen in de verdere planuitwerking en het uitwerken van de diverse optiemogelijkheden waar behoefte voor is.

Nadat de uitkomsten van de woonwens enquête zijn geïnventariseerd zullen het definitief ontwerp en de optiemogelijkheden uitgewerkt worden.

Hierna organiseren we een start verkoop evenement. Deze start verkoop vindt plaats op dinsdag 19 maart a.s. Tijdens deze start verkoop organiseren wij een inspiratiebijeenkomst waar we je persoonlijk de definitieve ontwerpen en de diverse keuzemogelijkheden voor onder andere de volumeopbouw, indeling, afwerking en tuininrichting voor de stadsvilla’s toelichten.

Uiteraard kunnen we je dan ook alle informatie geven over de duurzaamheidsaspecten binnen het project Art Royale. Want in het ontwerp van Art Royale is het groen onderdeel van het geheel, waarbij we op het gebied van duurzaamheid net even dat stapje verder gaan.

Dus kom zeker naar deze avond en laat je inspireren en informeren over alle keuzemogelijkheden binnen Art Royale.

Ter voorbereiding op de stad verkoop kun je nu alvast doorgeven welke stadsvilla en bouwnummer jouw voorkeur heeft. Dit doe je via het interesseformulier of als je al staat ingeschreven als belangstellende in jouw persoonlijke accountomgeving.
 
Start verkoop Art Royale
Datum: dinsdag 19 maart 2024
Tijd: van 19:00 tot 20:00 uur en van 20:00 tot 21:00 uur
Locatie: Buiten bij de Sluis, Oude Vleutenseweg 2, 3541 BE Utrecht
 
We willen je vragen om je aan te melden voor deze start verkoop en inspiratiebijeenkomst. Bij je aanmelding kun je het tijdvak dat jou het beste past heeft aangeven. Klik hier om je aan te melden.

Na de inspiratieavond kan je aan de slag om jouw eigen droomvilla te creëren. Ga je voor een extra woonlaag, of wil je toch liever een andere indeling met een andere trappositie? En kies je voor heel veel slaapkamers, een kantoor of praktijk aan huis of juist voor een open loft indeling? De keuze is aan jou!

Zie jij jezelf al wonen op deze unieke plek? Dan is het handig te weten wat belangrijk is bij de aankoop van een nieuwbouwhuis, welke kosten ermee gemoeid zijn en wat er financieel mogelijk is. Want is het mogelijk om die droom waar te maken? De adviseurs van Art Royale kijken tijdens een gratis oriëntatiegesprek samen met jou naar je financiële mogelijkheden. Hier zal dan ook worden gekeken of de door jou gecreëerde stadsvilla en de daarbij behorende meerwerkkeuzes financieel haalbaar zijn. Zo weet je snel waar je aan toe bent. 

Daarnaast krijgen tijdens de toewijzing, de kandidaten die een financiële check hebben laten uitvoeren, én deze vóór de sluitingsdatum van de inschrijvingsperiode na start verkoop ondertekend hebben ge-upload in het digitale inschrijfformulier, een voorrangspositie op diegene die dit niet hebben gedaan. Buiten inzicht in je financiële haalbaarheid kun je er dus profijt van hebben als je een financiële check laat doen.

Klik hier om meer te lezen over de financiering van jouw droomvilla.

Nadat je stap 3 en 4 hebt doorlopen, kom je bij de definitieve online start verkoop en de inschrijving voor de bouwnummer(s) van jouw keuze. Deze inschrijving zal online plaatsvinden. Naast het doorgeven van de voorkeur(en) van jouw bouwnummer(s), vragen we je onder andere ook om door te geven hoeveel woonlagen je wenst en welke woonvorm en trappositie je kiest.

De stadsvilla’s worden in principe toegewezen op basis van eerste voorkeur, zodat zoveel mogelijk inschrijvers hun favoriete bouwnummer krijgen. Daarnaast wijzen wij de stadsvilla’s eerst toe aan de mensen die inzichtelijk hebben gemaakt dat zij de woning kunnen betalen, bijvoorbeeld door de financiële check.

Krijg je een stadsvilla toegewezen, dan neemt de makelaar contact met je op om een aankoopgesprek in te plannen. Krijg je geen stadsvilla toegewezen, dan kom je op de reservelijst en word je hier per mail over geïnformeerd.

In deze stap:

 • Binnen enkele dagen na de sluiting van de inschrijving ontvang je bericht over de resultaten van de toewijzing.
 • Als je in eerste instantie geen stadsvilla krijgt toegewezen worden je gegevens op de reservelijst geplaatst.

Nadat je een stadsvilla hebt toegewezen gekregen, krijg je een optie op een bouwnummer en zal je worden uitgenodigd door de makelaar voor een eerste gesprek. Tijdens dit gesprek ontvang je alle overige informatie van de betreffende stadsvilla. De makelaar zal een toelichting geven op de verkoopdocumentatie (onder andere de overige meerwerkopties en juridische stukken) en verder uitleg geven hoe de aankoop van een nieuwbouwwoning in zijn werk gaat. Na dit gesprek krijg je vervolgens voor ongeveer een week een optietermijn. In deze periode kun je de documenten bestuderen en neem je een besluit over de aankoop van de stadsvilla.

Als je besluit tot aankoop, dan zal de makelaar een koop- en aannemingsovereenkomst opmaken, met daarin jouw persoonlijke woonwensen voor de betreffende stadsvilla, welke je dan daarna dient te ondertekenen.

In deze stap:

 • Je hebt een bouwnummer toegewezen gekregen.
 • Je krijgt een optie en ontvangt een uitnodiging voor een gesprek met de makelaar.
 • Je neemt alle verkoopdocumentatie door.
 • Je tekent een koop- en aannemingsovereenkomst met daarin de door jou gekozen optiemogelijkheden.

Stap 7: Kiezen overig persoonlijk meerwerk - Q3 2024

Zodra aan alle opschortende voorwaarden uit de koop-en aannemingsovereenkomst is voldaan zal er gestart worden met de bouw. Dit is natuurlijk een leuke maar ook spannende tijd. De start van de bouw zal daarom feestelijk met jou en jouw buren gevierd worden. Verder ontvang je geregeld nieuwsbrieven met foto’s of video’s van de voortgang van de bouw. En er worden kijkmiddagen georganiseerd om te kijken hoe jouw woning gebouwd wordt.

In deze stap:

 • Je ontvangt een uitnodiging voor een start bouw viering.
 • Je ontvangt nieuwsbrieven van de voortgang van de bouw.
 • Er worden kijkmiddagen georganiseerd om te kijken hoe jouw woning gebouwd wordt.

Tot slot is dan uiteindelijk die lang verwachte oplevering van jouw droomvilla!

In deze stap:

 • De oplevering van jouw woning.
 • Afhandeling opleveringspunten.
 • Uitleg en instructies technische bediening en installaties.
 • Meters en meterstanden inzichtelijk.
 • Leveringscontracten.
 • Financiële afronding.

Interesse?

Meld je nu aan!