Verkoopproces

Het kopen van een nieuwe woning is een bijzonder moment. Zeker wanneer je voor de eerste keer een huis koopt kan het voelen alsof er veel op je af komt. Omdat je bij Art Royale veel keuzemogelijkheden hebt om jouw unieke droomvilla te creëren, vinden we een persoonlijke aanpak heel belangrijk. De adviseurs van het team van Art Royale begeleiden dit proces dan ook met de grootste zorg. Allemaal om je te helpen om een weloverwogen keuze te maken.

Lees hieronder wat je tegenkomt tijdens het verkoopproces en hoe de procedure van inschrijven tot de aankoop van een stadsvilla in nieuwbouwplan Art Royale in zijn werk gaat.

Fases

In Art Royale zien wij jouw toekomstige thuis als een kunstwerk. De gevels als een sculptuur die we vormen naar jouw woonwensen. De plattegronden en indeling zijn hierbij als een canvas, in te delen naar wat jij nodig hebt. We zijn daarom erg benieuwd hoe jij in Art Royale zou willen wonen. Door het invullen de woonwens enquête in jouw persoonlijke accountomgeving bepaal je mee hoe jouw villa in Art Royale eruit komt te zien. De uitkomst van deze woonwens enquête is voor ons zeer waardevol, omdat wij deze meenemen in de verdere planuitwerking en het uitwerken van de diverse optiemogelijkheden waar behoefte voor is.

Nadat de uitkomsten van de woonwens enquête zijn geïnventariseerd zullen het definitief ontwerp en de optiemogelijkheden uitgewerkt worden.

Hierna organiseren we een start verkoop evenement. Deze start verkoop vindt plaats op dinsdag 19 maart a.s. Tijdens deze start verkoop organiseren wij een inspiratiebijeenkomst waar we je persoonlijk de definitieve ontwerpen en de diverse keuzemogelijkheden voor onder andere de volumeopbouw, indeling, afwerking en tuininrichting voor de stadsvilla’s toelichten.

Uiteraard kunnen we je dan ook alle informatie geven over de duurzaamheidsaspecten binnen het project Art Royale. Want in het ontwerp van Art Royale is het groen onderdeel van het geheel, waarbij we op het gebied van duurzaamheid net even dat stapje verder gaan.

Dus kom zeker naar deze avond en laat je inspireren en informeren over alle keuzemogelijkheden binnen Art Royale.

Ter voorbereiding op de stad verkoop kun je nu alvast doorgeven welke stadsvilla en bouwnummer jouw voorkeur heeft. Dit doe je via het interesseformulier of als je al staat ingeschreven als belangstellende in jouw persoonlijke accountomgeving.
 
Start verkoop Art Royale
Datum: dinsdag 19 maart 2024
Tijd: van 19:00 tot 20:00 uur en van 20:00 tot 21:00 uur
Locatie: Buiten bij de Sluis, Oude Vleutenseweg 2, 3541 BE Utrecht
 
We willen je vragen om je aan te melden voor deze start verkoop en inspiratiebijeenkomst. Bij je aanmelding kun je het tijdvak dat jou het beste past heeft aangeven. Klik hier om je aan te melden.

Stap 3: Creëer je eigen droomvilla - vanaf 20 maart 2024

Stap 4: Financiële check - nu t/m 1 april

Stap 5: Start online verkoop en inschrijven - vanaf 20 maart t/m 1 april 2024

Nadat je een stadsvilla hebt toegewezen gekregen, krijg je een optie op een bouwnummer en zal je worden uitgenodigd door de makelaar voor een eerste gesprek. Tijdens dit gesprek ontvang je alle overige informatie van de betreffende stadsvilla. De makelaar zal een toelichting geven op de verkoopdocumentatie (onder andere de overige meerwerkopties en juridische stukken) en verder uitleg geven hoe de aankoop van een nieuwbouwwoning in zijn werk gaat. Na dit gesprek krijg je vervolgens voor ongeveer een week een optietermijn. In deze periode kun je de documenten bestuderen en neem je een besluit over de aankoop van de stadsvilla.

Als je besluit tot aankoop, dan zal de makelaar een koop- en aannemingsovereenkomst opmaken, met daarin jouw persoonlijke woonwensen voor de betreffende stadsvilla, welke je dan daarna dient te ondertekenen.

In deze stap:

 • Je hebt een bouwnummer toegewezen gekregen.
 • Je krijgt een optie en ontvangt een uitnodiging voor een gesprek met de makelaar.
 • Je neemt alle verkoopdocumentatie door.
 • Je tekent een koop- en aannemingsovereenkomst met daarin de door jou gekozen optiemogelijkheden.

Na ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst, start de aannemer met de begeleiding ten aanzien van de overige meer- en minderwerkopties. De kopersbegeleider van de aannemer begeleidt jou verder bij de voor jouw woning beschikbare meerwerkopties en overige meerwerkwensen die helemaal afgestemd zijn op jouw persoonlijke situatie. Voor de keuken, het sanitair en tegelwerk word je uitgenodigd in de showrooms. Ook voor de tuininrichting kunnen wij je geheel ontzorgen.

In deze stap:

 • Je bepaalt de definitieve indeling en afwerking van jouw woning bij de kopersbegeleider van de aannemer en de showrooms.
 • De bouw start als 70% van de woningen verkocht is en de omgevingsvergunning onherroepelijk is.
 • Jouw hypotheek is rond en je gaat naar de notaris.

Zodra aan alle opschortende voorwaarden uit de koop-en aannemingsovereenkomst is voldaan zal er gestart worden met de bouw. Dit is natuurlijk een leuke maar ook spannende tijd. De start van de bouw zal daarom feestelijk met jou en jouw buren gevierd worden. Verder ontvang je geregeld nieuwsbrieven met foto’s of video’s van de voortgang van de bouw. En er worden kijkmiddagen georganiseerd om te kijken hoe jouw woning gebouwd wordt.

In deze stap:

 • Je ontvangt een uitnodiging voor een start bouw viering.
 • Je ontvangt nieuwsbrieven van de voortgang van de bouw.
 • Er worden kijkmiddagen georganiseerd om te kijken hoe jouw woning gebouwd wordt.

Tot slot is dan uiteindelijk die lang verwachte oplevering van jouw droomvilla!

In deze stap:

 • De oplevering van jouw woning.
 • Afhandeling opleveringspunten.
 • Uitleg en instructies technische bediening en installaties.
 • Meters en meterstanden inzichtelijk.
 • Leveringscontracten.
 • Financiële afronding.

Interesse?

Meld je nu aan!